Winterberg Vakantie - Winter in Winterberg

home
Menu

Winterberg in de winter

Winterberg langlaufen

Winterberg bobsleebaan

"Relaxed langlaufen of mee met een afdaling in de bobslee"

In de Winter is Winterberg een prachtige witte wereld waar voor iedereen wat te doen is. Van sleeën en sneeuwballen gooien tot skiën, langlaufen en snowboarden. Maar gewoon genieten van de prachtige natuur kan uiteraard ook.

Skiën

De Wintersport Arena in Winterberg is het grootste aaneengesloten skigebied in Winterberg. In Winterberg zijn 23 liften en 30 afdalingen. Bij 19 afdalingen staan moderne sneeuwkanonnen. Elk seizoen wordt veel geïnvesteerd en ook afgelopen seizoen zijn er weer hypermoderne liften bijgekomen. Ook 's avonds kan worden geskied want diverse pistes zijn verlicht.

Er zijn pistes variërend van blauw tot zwart en voor de snowboarders is een apart funpark. Rondom de pistes zijn veel parkeerplaatsen en daar vindt U meestal ook skiverhuur. Wintersport is hier nog betaalbaar: een skipas voor een volwassene voor een week kost in seizoen 2013/2014 EUR 90,- en voor een kind EUR 60,-.

Er zijn meerdere skischolen (ook Nederlands). De afgelopen jaren is er van begin december tot media maart voldoende sneeuw geweest om te kunnen skiën en langlaufen. De Wintersport Arena omvat naast het skigebied in Winterberg ook de andere omliggende gebieden van o.a. Alt Astenberg en Neu Astenberg. In totaal gaat het dan om 126 liften en 88 km piste.

Langlaufen

Ook iedereen die wil langlaufen kan uitstekend aan de slag in Winterberg. Door de hoge ligging behoren de loipes in en rondom Winterberg tot de sneeuwzekerste van het Sauerland. De loipes zijn machinaal gespoord en in totaal is er 177 kilometer loipes (in en rondom Winterberg).

In Winterberg zijn 4 startpunten te weten bij het Kurpark en bij de parkeerplaatsen op de Kuhlenberg, Bremberg en Remmeswiese. In totaal starten er in Winterberg 11 verschillende loipes met een lengte van meer dan 50 kilometer. Alle loipes zijn gratis te gebruiken.

Tijdens het langlaufen kunt U genieten van de prachtige omgeving van Winterberg.

Bobbaan

De bobsleebaan van Winterberg is zeker een bezoek waard. Het is één van de snelste banen ter wereld en in januari vinden hier kampioenschapswedstrijden plaats. Zowel de beste bobsleeërs als rodelaars gaan hier de strijd aan.

De baan kunt u ook buiten het wintersportseizoen bezoeken tijdens een rondleiding. U komt dan te weten hoe uit de vroegere natuurlijke bobsleebaan de huidige kunstijsbaan is ontstaan, die nu tot de modernste ter wereld behoort. Ook komt U te weten hoe het enorme koelsysteem werkt en hoe records tot stand zijn gekomen.

U kunt zelf ook de ervaring van een afdeling meemaken. Het is mogelijk om in te stappen bij een ervaren piloot en met 130 km/h naar beneden te gaan!