Winterberg Vakantie - Pretparken in het Sauerland

home
Menu

3 pretparken in het Sauerland

fortfun

"Pretparken voor klein en groot!"

In het Sauerland zijn drie pretparken te vinden en ze bieden voor elk wat wils. Fort Fun, Panoramapark Sauerland en Wildpark Willingen.

Fort Fun

Fort Fun is het bekendste pretpark en heeft ook de meeste attracties. Hier vindt U dus achtbanen, een wildwaterbaan en meer van dit soort attracties.

Wel een speciale vermelding voor de ‘vogelvlucht’. Vier volwassenen worden onder een soort deltavlieger gehangen. Deze deltavlieger zit vast aan een staalkabel. Vervolgens wordt de vlieger 800 meter naar achteren tegen de berg op getrokken. Daarna gaat het los en is het net of je vliegt.

Panoramapark Sauerland

Panoramapark Sauerland is meer een gezinspark en is ook meer gericht op kleinere kinderen. Er is een deel met attracties zoals een rodelbaan, glijbanen, spookhuis, spiegelpaleis, indoor- en buitenspeeltuin etc. Daarnaast is het ook een dierenpark.

Er lopen o.a. bizons, herten, zwijnen en de kinderen mogen vlees naar de wolven gooien (vanaf een brug waar de wolven onderdoor lopen).

In het park zijn speciale barbecueplaatsen, kortom eigen eten en drinken meenemen is geen probleem, maar er zijn natuurlijk ook restaurants.

Wildpark Willingen

Een park dat zich op ook richt op de kleintjes is het wildpark in Willingen, hier lopen herten, berggeiten, beren en zijn een aantal roofvogels aanwezig.

Een deel van het park is een Dino-bos, levensechte dinosauriërs. Een kleine speeltuin completeert het geheel.