Winterberg Vakantie - Overige informatie over Winterberg

home
Menu

Winterberg overige informatie

VVV Winterberg

"Voor meer informatie is de VVV in Winterberg een bezoek waard"

Naast alles wat op de andere pagina’s over Winterberg is vermeld, zijn er nog wel een aantal zaken die het vermelden waard zijn.

E-bike huren

Zo is het mogelijk om bij het VVV Winterberg een E-bike (electrische fiets) te huren. Vanaf slechts EUR 20,- per dag huurt U een E-bike en kunt U diverse fietsroutes afleggen.

Er Zijn langere tochten mogelijk want op de fietskaart staan de punten waar de accu van de fiets kan worden opgeladen. Vaak is dat bij een hotel of restaurant, zodat U daar kunt genieten van een hapje of drankje terwijl de accu weer power krijgt.

Kahlen Asten

De Kahlen Asten is de hoogste berg in Winterberg. U kunt het weerstation bezoeken en heeft zo ook een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Vanaf de Kahlen Asten beginnen diverse wandelroutes variërend van een rondje tot de serieuze afstanden.

In het weerstation bevindt zich ook nog een restaurant en op enkele minuten loopafstand (richting Alt Astenberg) komt u bovenaan de skipiste Sahnehang.

Sporten (golf, zwemmen, paardrijden)

Er wordt in winterberg veel gesport, van skiën en langlaufen tot mountainbiken, maar dat loopt niet altijd goed af. Dat is ook de reden dat Winterberg een eigen ziekenhuis heeft. Hopelijk heeft U het niet nodig, maar het is prettig om te weten dat het heel dichtbij is.

Geocaching

Nieuw in Winterberg is Geocoaching, oftewel modern schatzoeken. Bij de VVV kunt U een GPS-toestel lenen en eventueel een verrekijker. De bedoeling is om de schatkist te vinden want in de schatkist zit speelgoed of snoepjes. Deze ontdekkingstochten zijn voor de avontuurlijke kinderen. Het GPS-toestel en de verrekijker krijgt u gratis te leen.

Kermis en speeltuin

Op de grote parkeerplaats in de straat ‘Am Rad’, 100 meter achter het ziekenhuis, staat jaarlijks in augustus de kermis. Naast deze parkeerplaats is een redelijk grote speeltuin voor de kids. Diverse klimtoestellen en een kabelbaan houden ze wel een tijdje zoet.

Internet

In de appartementen is WiFi aanwezig, maar mocht het nodig zijn, dan is er tegenover de ijssalon in Winterberg een internetcafé.